Notulen alg. ledenvergadering

NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING 2022

Notulen van de Algemene Ledenvergadering die werd gehouden op donderdag 12 mei 2022 in het clubgebouw, Vijverweg 1 te Wierden. De aanvang van de vergadering was 20.00 uur. 

Op deze vergadering waren aanwezig 5 bestuursleden en 10 leden. 

Voor deze vergadering hadden zich afgemeld; R. Meenderink en P. Opdam.

  1. Opening.

Nadat staande 1 minuut stilte in acht is genomen om onze overleden sportvrienden te gedenken, opent de voorzitter de vergadering om 20.05 uur. De voorzitter sprak de wens uit voor een vlotte en constructieve vergadering. Hij vond het jammer dat er maar zo weinig animo voor de jaarvergadering is. Voor onze vereniging is 2021 een goed jaar geweest. Het ledenaantal is flink toegenomen en nadert de grens van 1000 leden. Dit komt deels door de corona en de mensen kunnen gemakkelijk lid kunnen worden via de VISpas Online bestelmodule ( via onze website ). Deze nieuwe leden heten wij van harte welkom in onze vereniging. Bij Te Morsche aan de Nijverdalsestraat kunnen weer vergunningen worden gekocht.

Het afgelopen jaar heeft het bestuur 5 maal vergaderd. De andere vergaderingen konden niet worden gehouden vanwege de corona. Er werd niet vergaderd Beheercommissie.

De wedstrijden zijn weer in volle gang, de eerste drie wedstrijden zitten er alweer op. De voorzitter bedankt verder iedereen die zich het afgelopen jaar op welke wijze dan ook heeft ingezet voor het wel en wee van de vereniging. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Er hoeft geen aanvulling op de agenda te komen, deze is volledig. 

De voorzitter wenst verder iedereen een goed visseizoen toe met mooi weer en een goede gezondheid. 

  1. Vaststelling notulen van de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2019.

De notulen van de Algemene Ledenvergadering werden voor aanvang van de vergadering uitgereikt. Ook zijn de notulen te vinden op onze website. Iedereen heeft ruimschoots de tijd gehad om de notulen door te nemen. De notulen worden pagina voor pagina doorgenomen. Er zijn geen op- en of- aanmerkingen zodat de stukken onveranderd worden vastgesteld en goedgekeurd, onder dankzegging aan de secretaris voor de uitvoerige samenstelling van deze stukken. 

  1. Mededelingen.

Enkele mededelingen door de voorzitter en de secretaris;

  • De consumpties zijn voor rekening van de vereniging. 
  • De pauze is na punt 9 van de agenda.
  • Op zaterdag 28 mei wordt er gevist in de Overijsselse Vecht bij de volkstuinen te Dalfsen. Er wordt gevist van 9.00 uur tot 13.00 uur. Graag van tevoren opgeven. 
  • Er is een mindervaliden steiger aangelegd bij het clubhuis in de voormalige schaatsvijver. Hiervoor is subsidie aangevraagd en ook gekregen van SN. Hierbij willen wij ook de sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun steun. 
  • De viswedstrijden zijn inmiddels weer begonnen. Tot op heden is de deelname niet best.
  • De voorjaarsvergadering van SVON wordt gehouden op dinsdag 17 mei. Zoals de situatie nu is wordt het kantoor van SVON gerenoveerd. Het gebouw voldoet niet meer aan de eisen der tijd. In het gebouw zit veel asbest. Nu moeten er eerst nieuwe offertes worden gevraagd. Ook wordt er op dit moment gekeken wat er met de diverse rayons moet gebeuren. Er wordt een andere oplossing gezocht.
  • Wij proberen samen met H. Gels van SVON een afspraak te maken met de gemeente Wierden. Wij willen graag een contactpersoon hebben bij de gemeente. Wij proberen ook te bewerkstelligen dat in de Stouwevijver al onze leden mogen vissen. Ook zullen wij bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het nachtvissen in een deel van de vijvers.
  • De viscursus begint dit jaar op woensdag 18 mei. De cursussen worden gegeven op zeven aaneen-gesloten woensdagavonden. Op 17 juni is er een verrassingsavond.
  • Er wordt geen nieuwsbrief meer rondgebracht of verstuurd. Dit doen wij om de kosten te drukken. Al het nieuws van de vereniging komt op de website te staan. 
  • Via de website kan de jeugd een gratis jeugdvergunning aanvragen. Hiermee mag men vissen met een hengel in de Schaatsvijver en in de Hooilandenvijver. Op dit moment hebben zich 10 jeugdleden aangemeld.
  • De werkzaamheden aan het Twentekanaal zijn in volle gang. Op dit moment kan men nergens meer vissen in het Twentekanaal. Er is afgesproken dat er enkele wedstrijdzones wordt aangelegd. Ook komt er een wedstrijdzone bij het zandpad in Aadorp. 
  • Bij het vissen mag men de hengel niet meer onbeheerd in het water laten liggen. 

Verder waren er geen mededelingen. 

  1. Ingekomen stukken.

Er waren dit jaar geen ingekomen stukken die in de Algemene Ledenvergadering behandeld moeten worden.

  1. Jaarverslagen van de secretaris.

De jaarverslagen van de secretaris over 2019, 2020 en 2021 staan allemaal op de site en kunnen worden gedownload. Enkele exemplaren van 2021 wordt door de secretaris voor aanvang van de vergadering uitgereikt. De diverse verslagen werden pagina voor pagina behandeld. 

Er waren geen op- en of aanmerkingen zodat de verslagen werden goedgekeurd en vastgesteld, onder dankzegging aan de secretaris voor de samenstelling hiervan.

  1. Financiële verslagen van de penningmeester over 2019, 2020 en 2021.

De financiële verslagen werden door de penningmeester voor aanvang van de vergadering uitgereikt. Op de financiële verslagen staan de werkelijke en de begrote kosten. De financiële verslagen werden door de penningmeester waar nodig toegelicht. Het financieel jaaroverzicht van 2021 gaf een klein negatief overzicht te zien. De oorzaak is de aanleg van het mindervalidensteiger. Het bleken duidelijke financieel jaarverslagen te zijn. Er waren geen op- en of aanmerkingen.

De financiële verslagen worden goedgekeurd en vastgesteld. De penningmeester wordt bedankt voor de samenstelling hiervan.

  1. Kascontrole.

De kascontrole over 2021 is dit jaar uitgevoerd op 28 april 2022 in de woning van de penningmeester.

De controle is uitgevoerd door de heren B. Bernds en P. Stobbe. 

De kas en boeken werden gecontroleerd en in orde bevonden. Op voorstel van de leden van de kascommissie wordt het bestuur dècharge verleend voor het in het boekjaar 2021 gevoerde financiële beleid. De kascommissie wordt bedankt voor hun werkzaamheden. 

  1. Begroting 2022.

De begroting wordt voor aanvang van de vergadering uitgereikt. De begroting wordt door de 

penningmeester toegelicht. De kosten voor het clubgebouw worden apart begroot en staan op een andere pagina. Het was een duidelijke begroting. Er waren geen vragen en of opmerkingen. De begroting wordt dan ook vastgesteld en goedgekeurd. De secretaris en penningmeester worden bedankt voor de samenstelling hiervan. 

  1. Prijsuitreiking aan winnaars van de diverse wedstrijden 2021.

Omdat de wedstrijdleider niet aanwezig was werd de prijsuitreiking gedaan door de penningmeester. In de Zomercompetitie kon men dit jaar punten verdienen met het gewicht van de gevangen vis.

Voor de bovengenoemde wedstrijden waren 5 prijzen beschikbaar.

De winnaar van de verlengde zomercompetitie is dit jaar geworden, de heer R. Meenderink met 59 punten. Een enveloppe met inhoud, de wisselbeker en een herinnering werd zijn deel. Hierna werden de overige prijzen aan de winnaars uitgereikt, voor zover aanwezig. De volledige uitslag vindt men in de toelichting op de agenda. Ook zijn alle uitslagen te vinden op onze website. 

De winnaar van de vijverwedstrijden 2021 werd N. Wiggers met 39 punten. Hiervoor waren ook vijf prijzen beschikbaar. De prijzen werden ook hier aan de winnaars uitgereikt, voor zover deze aanwezig waren. De volledige uitslag kan men vinden in de toelichting op de agenda. Ook deze uitslagen zijn volledig te vinden op onze website. 

De winnaar van de Extra wedstrijden 2021 was N. Wiggers met 58 punten. Hiervoor waren ook vijf prijzen beschikbaar. Voor zover aanwezig kregen ook hier de winnaars hun prijs. De volledige uitslag kan men vinden op onze website. 

Pauze.

In de pauze kon men weer even bijpraten en zich tegoed doen aan enkele consumpties aangeboden door de vereniging. 

  1. Bestuursverkiezing.

In maart heeft de heer Knol tijdens een bestuursvergadering aangegeven met onmiddellijke ingang te willen stoppen als bestuurslid. Hij gaf als oorzaak gezondheidsredenen op. Dit kwam voor de overige bestuursleden totaal onverwacht. Met geen enkel bestuurslid had hij hier over gesproken. De heer P. Stobbe had zich beschikbaar gesteld om de open plek in te vullen. Er waren geen tegenkandidaten zodat de heer Stobbe voor een termijn van drie jaar werd gekozen. 

Reglementair aftredend was de secretaris, de heer B.G. Nijenhuis. Hij had enkele jaren geleden al aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor het secretariaat. Er moet dus een nieuwe secretaris worden gevonden. De secretaris werd bedankt voor de vele werkzaamheden die hij een lange tijd voor de vereniging heeft gedaan. Hij kreeg een envelop met inhoud, een beeld en een bos bloemen aangeboden voor het thuisfront. Ook werd hij erelid van de vereniging. De secretaris bedankt de bestuursleden voor de aangeboden attenties. Tijdens de vergadering gaven zich 4 leden op die wel wat werkzaamheden voor de vereniging wilden doen. Er werd afgesproken dat deze leden op de eerstvolgende bestuursvergadering worden uitgenodigd. In deze vergadering wordt dan bekeken hoe wij samen verder kunnen gaan. Wordt vervolgd. 

De heer A. Schaddenhorst had zich herkiesbaar gesteld voor een nieuwe periode van een jaar. Ook voor deze functie waren geen tegenkandidaten binnengekomen. De heer A. Schaddenhorst werd middels applaus herkozen voor een nieuwe termijn van een jaar. 

  1. Verkiezing lid kascommissie.

Als nieuwe leden van de kascommissie werden benoemd de heren J. Smit en de heer N. Ogink. 

De heer M. Hilberink was aftredend en werd door de voorzitter bedankt voor zijn bewezen diensten. 

De kascommissie bestaat nu uit de heren; B. Bernds 1e lid en J. Smit 2e lid. Reserve is de heer N. Ogink

  1. Vaststelling contributie 2022 

Het bestuur stelt voor om de contributie voor het jaar 2022 te verhogen met € 1,50 per jaar voor de Seniorleden. De contributie voor de jeugd blijft ongewijzigd. Vanuit de vergadering was er geen bezwaar tegen de voorgestelde contributieverhoging.

De contributie wordt dan als volgt;

  • De contributie voor leden vanaf 18 jaar wordt € 40,00 per jaar
  • De contributie voor leden die volledig zijn afgekeurd en daardoor een uitkering ontvangen; leden die 65 jaar of ouder zijn, voor echtgenotes van leden en voor leden van 14 t/m 17 jaar wordt de contributie € 36,00 per jaar.
  • De contributie voor sub leden te handhaven op € 18,00
  • de contributie voor jeugdleden tot en met 13 jaar blijft € 12,00 per jaar. 

Seniorleden die ons hebben gemachtigd krijgen een korting van € 2,00 per jaar op het lidmaatschap. De jeugdleden krijgen bij machtiging een korting van € 1,00 per jaar. --. 

Het inschrijfgeld voor nieuwe seniorleden blijft gelijk en is € 4,00, voor jeugdleden is deze € 1,00.

  1. Vaststelling wedstrijdkalender en wedstrijdreglement.

In 2022 worden er 9 wedstrijden gevist voor de zomercompetitie. Deze wedstrijden worden gehouden op een maandagavond. Daarnaast worden er 5 extra wedstrijden gevist. Deze wedstrijden worden gehouden op een zaterdagmorgen. Van de eindresultaten bij de zomercompetitie worden de twee slechtst behaalde resultaten afgetrokken. Er worden prijzen uitgereikt voor het eindklassement en individuele prijzen per wedstrijd. Van de extra wedstrijden mag men 1 wedstrijd laten vallen. De wedstrijden bij de vergunningen en de VISpas. Ze zijn ook te vinden op de website.

Ook voor 2022 stelt het bestuur voor om de hengelkeuze vrij te laten bij de zomercompetitie. Er gelden dus geen beperkingen t.a.v. hengeltype en hengellengte.

Het inschrijfgeld voor de zomercompetitie bedraagt € 20,00 voor alle wedstrijden en voor de extra wedstrijden € 15,00. Deze bedragen graag in één keer betalen bij aanvang van de eerste wedstrijd. Als iemand niet alle wedstrijden mee vist kan hij op zijn verzoek het teveel betaalde aan inleggeld terugvragen. Het telefoonnummer van de wedstrijdleider staat op het reglement, deze kan men bellen om een verhindering door te geven of voor inlichtingen. Het is verboden om van tevoren te voeren, ook geen paar maden in het water gooien. Er wordt in 2022 alleen punten gegeven voor het totale gewicht van de gevangen vis. 

Voor de wedstrijden om de Wierdense Vijverbokaal bedraagt het inschrijfgeld € 10,00. De slechtste wedstrijd telt niet mee voor het eindklassement. Het Wedstrijdprogramma en wedstrijdreglement, worden ongewijzigd goedgekeurd en vastgesteld.

In 2022 wordt er ook weer een tocht gehouden naar de Overijsselse Vecht bij Dalfsen. 

De forellenwedstrijd wordt dit jaar gehouden bij de Forellenvijvers De Broekbeke, Hardenbergerweg 145 Geesteren.

  1. Werkzaamheden en controle vijvers.

Het bestuur is samen met H. Gels bezig een contactpersoon te vinden bij de gemeente Wierden. Deze dient dan als aanspreekpunt. Op dit moment is er niemand bij de gemeente waar we overleg mee kunnen voeren. Aan de orde moet komen de aanpassen van de huurovereenkomst ( In de Stouwevijver moet ieder lid mogen vissen ) Mogelijkheid van beperkt nachtvissen onderzoeken. Of dit allemaal haalbaar is hangt af van de gemeente. De controle langs de vijvers beter op elkaar afstemmen samen met SVON.

In het voorjaar wordt alle vuil bij de diverse vijvers weer opgeruimd. 

De vijvers worden eenmaal in de twee maanden bemonsterd door de heer N. Wiggers.

Om viscursus in de schaatsvijver te kunnen geven moeten er visplaatsen in het riet worden gemaakt.

Het Waterschap heeft in het najaar zoveel mogelijk riet rondom de vijvers gemaaid en afgevoerd. Het is noodzakelijk om te blijven maaien want anders groeien de vijvers geleidelijk aan dicht.

In de Weustevijver Noord en de lange vijver ernaast is in de zomer bijna niet meer te vissen, deze vijvers groeien zo langzamerhand helemaal dicht. Het waterschap heeft de vijvers al enkele malen gemaaid met de maaiboot. Wij zullen het waterschap vragen om dit in de toekomst ook te doen. 

De controle langs de vijvers helpt op dit moment weinig. Ook werd in 2021 gecontroleerd door de BOA, de heer J. Karels. Dit is een blauwe BOA, voor deze controles moet je een groene BOA hebben of de politie. Een enkele maal gaat de politie ook langs de vijvers voor controle.

Meenderink zal indien dit mogelijk is een keer gaan controlerren met de heer H. Holsbeek. Na het overleg met de gemeente zal er meer duidelijk heid komen. 

  1. Rondvraag. 

- J. van Nuenen; het zwerfvuil langs de vijvers opruimen wordt hem te zwaar. Hij ziet geen kans dit nog regelmatig te doen. Hij heeft dit vele jaren gedaan. Johan bedankt voor alle werkzaamheden. De vergunningen rondbrengen blijft hij wel doen. P. Stobbe en R. Bremmer stellen voor om het vuil langs de vijvers regelmatig gezamenlijk op te ruimen. De vergaering is het hier mee eens. Wij zullen dit in een bestuursvergadering verder uitwerken. 

- J. van Oene; het mindervaliden steiger moet regelmatig worden schoongemaakt Het zit onder de ganzenstront. Is het niet mogelijk om hiervoor een hoge drukspuit aan te schaffen. Het bestuur is het hier mee eens. R. Bremmer wil informeren bij van Buren wat een hogedrukspuit daar moet kosten.

 Ook had P. Stobbe al een spuit gevonden op internet die goed betaalbaar is. Er werd afgesproken dat op de voordeligste aanbieding zal worden ingegaan. Types en prijzen doorgeven aan de penningmeester. 

Verder was er niets voor de rondvraag. 

  1. Sluiting.

Om 22.15 uur sluit de voorzitter de vergadering en bedankt de aanwezigen voor hun inbreng. 

Verder wenste hij iedereen een goed visseizoen toe met veel mooi weer en een goede vangst.

Aldus vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van ………. 2023

De voorzitter De secretaris 

G.J.J. Wiggers B.G. Nijenhuis