Notulen Alg. ledenvergadering

Notulen van de Algemene Ledenvergadering die werd gehouden op donderdag 11 mei 2017 in het clubgebouw, Vijverweg 1 te Wierden. De vergadering begon om 20.00 uur.  Op deze vergadering waren aanwezig het voltallige bestuur en 13 leden.
Voor deze vergadering had J. Hobert zich afgemeld.

1.Opening.

Nadat staande 1 minuut stilte in acht is genomen om onze overleden sportvrienden te gedenken, opent de voorzitter de vergadering om 20.00 uur. De voorzitter sprak de wens uit voor een vlotte en constructieve vergadering. Voor onze vereniging is 2016 een goed jaar geweest. Het ledenaantal is weer toegenomen. Er gaan leden weg en er komen weer nieuwe leden terug. Deze nieuwe leden heten wij van harte welkom in onze vereniging. Bij twee winkeliers kunnen de vergunningen weer worden gekocht. Dit zijn dierenspeciaalzaak Te Morsche aan de Nijverdalsestraat en Faunaland Wierden aan de Rijssensestraat. Ook komen er veel nieuwe leden online bij. (via onze website)

Het afgelopen jaar heeft het bestuur 9 maal vergaderd. Er zijn 2 vergaderingen geweest met de Beheercommissie.  

De jeugdviscursus voor 2017 is dit jaar wat later en begint op woensdag 7 juni. Ook De wedstrijden zijn weer in volle gang, de eerste vijf wedstrijden zitten er al weer op.  De vangsten waren nog niet best. De voorzitter bedankt verder iedereen die zich het afgelopen jaar op welke wijze dan ook heeft ingezet voor het wel en wee van de vereniging. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan.

De voorzitter wenst verder iedereen een goed visseizoen toe met mooi weer en een goede gezondheid.

  1. Vaststelling notulen van de Algemene Ledenvergadering van 19 mei 2016.

De notulen van de Algemene Ledenvergadering waren opgenomen in de Najaar mededelingen van 2016.  Iedereen heeft ruimschoots de tijd gehad om de notulen door te nemen. Deze worden dan ook niet meer door de secretaris voorgelezen. Er zijn geen op- en of- aanmerkingen zodat de stukken onveranderd worden vastgesteld en goedgekeurd, onder dankzegging aan de secretaris voor de uitvoerige samenstelling van deze stukken.

  1. Mededelingen.

Enkele mededelingen door de voorzitter en de  secretaris:

- Door de vereniging zal aan de aanwezigen 2 koppen koffie met koek en 2 consumpties worden aangeboden.

-   De pauze is na punt 9 van de agenda.

-   Er zijn weer twee nieuwe gediplomeerde controleurs bij onze vereniging. In 2016 slaagden de heren G. Wiggers en J. Bruins. Heren gefeliciteerd.

-   De deelname aan de wedstrijden is niet best. Wat doen wij fout en wat kunnen wij hier aan doen. Het kan ook best zijn dat relatief veel karper vissers lid zijn en die doen niet mee aan deze wedstrijden. Wij blijven zoeken naar een oplossing.

-   Op zaterdag 3 juni wordt er gevist in de Overijsselse Vecht bij de volkstuinen te Dalfsen. Het vertrek is om 7.00 uur vanaf de P. plaats bij de Marke. Graag van tevoren

-   Het mededelingenblad verschijnt nog 1 maal per jaar, in oktober. In april wordt een nieuwsbrief uit gebracht. Dit doen we om de kosten te drukken. We zouden graag wat informatie van de leden ontvangen om in het blad te zetten. Het blad wordt dan gevarieerder.

-   De website wordt vernieuwd en overzichtelijker gemaakt. Het bijhouden van de website wordt op dit moment uitgevoerd door Jan Joost van Galen.

-   De eerste wedstrijd van de zomercompetitie was op 3 april. Er is gevist bij Bolletje in Almelo.

 Er wordt alleen gevist op gewicht.

-    De vismeesters J. Bruins en J. van Oene geven weer vislessen op diverse scholen. In mei wordt er les gegeven op de Mariaschool in Wierden.

De praktijkles wordt gegeven in de vijver in het Zuidbroek.  Zij  willen graag hulp bij het vissen in de praktijk.

-   Sportvisserij Nederland is op zoek naar alternatieven voor het vissen met lood. Op termijn wordt het verboden om met lood te vissen.

-   Voor het onderhoud van de vijvers is een nieuw contactpersoon bij het waterschap Vechtstromen. Dit is de Marcel Wessels.

-   De vereniging heeft in 2016 wat nieuw materiaal aangeschaft, dit zijn,

Nieuwe bosmaaier van het merk Still

Nieuwe computer en printer voor de penningmeester, merk Medion.

Fototoestel van het merk Canon.

Verder waren er geen mededelingen.

  1. Ingekomen stukken.

Er waren dit jaar geen ingekomen stukken die in de Algemene Ledenvergadering behandeld moeten worden. 

  1. Jaarverslag van de secretaris.

Het jaarverslag van de secretaris over 2016 wordt door de secretaris voor aanvang van de vergadering uitgereikt. Vanaf maart 2017 was het jaarverslag ook te vinden op onze website. Het verslag werd pagina voor pagina behandeld.

Er waren geen op- en of aanmerkingen zodat het verslag wordt goedgekeurd en vastgesteld, onder dankzegging aan de secretaris voor de uitvoerige samenstelling hiervan.

  1. Financieel verslag van de penningmeester over 2016.

Het financiële verslag wordt door de penningmeester voor aanvang van de vergadering uitgereikt. Er zijn dit jaar meer VISpassen verkocht dan was begroot. Ondanks de diverse aankopen wordt het jaar met een voordelig saldo afgesloten. Het bleek een duidelijk financieel jaarverslag te zijn. Er waren verder geen op- en of aanmerkingen. 

Het financiële verslag wordt goedgekeurd en vastgesteld. De penningmeester wordt bedankt voor de samenstelling hiervan.

  1. Kascontrole.

De kascontrole is dit jaar uitgevoerd op 8 mei 2017 in de woning van de penningmeester. De controle is uitgevoerd door de heren J. van Nuenen en P. Stobbe. De kas en boeken werden gecontroleerd en in orde bevonden. Op voorstel van de leden van de kascommissie wordt het bestuur dècharge verleend voor het in het boekjaar 2016 gevoerde financiële beleid. De kascommissie wordt bedankt voor hun werkzaamheden.

  1. Begroting 2017.

De begroting wordt voor aanvang van de vergadering uitgereikt. De begroting wordt door de

penningmeester toegelicht. De kosten voor het clubgebouw waren apart begroot en staan op een ander blad. J. van Oene merkte op dat er meer VISpassen zijn begroot dan in 2016. Dit klopt wij zijn uitgegaan van de verkoop in 2016. Verder was het een een duidelijke begroting. Er waren verder geen vragen en of opmerkingen. De begroting wordt dan ook vastgesteld en goedgekeurd. De secretaris en penningmeester worden bedankt voor de samenstelling hierva.

  1. Prijsuitreiking aan winnaars van de diverse wedstrijden 2016.

In de verlengde Zomercompetitie kon men dit jaar punten verdienen met het gewicht van de

gevangen vis. Voor de bovengenoemde wedstrijden waren 10 prijzen beschikbaar. De winnaar van de

Zomercompetitie is dit jaar geworden, de heer G. Wiggers met 286 punten. Een enveloppe met inhoud, de wisselbeker en een herinnering werden aan hem uitgereikt door de wedstrijdleider.

De tweede tot en met 10e plaats waren voor R. Meenderink; N. Wiggers; J. Hobert; B.G. Nijenhuis;

K.v.d Schoor; H. Berkenbosch; B. Bernds; A. Telgenkamp en J. van Oene. Ook deze prijswinnaars kregen een enveloppe met inhoud. 

De volledige uitslag vindt men in de nieuwsbrief van 2017.

De winnaar van de vijverwedstrijden 2016 werd N. Wiggers met 72 punten. Op de tweede plaats eindigde B.G. Nijenhuis; derde werd J. Hobert; vierde werd R. Meenderink en vijfde werd  K. v.d Schoor.

De prijzen werden ook hier aan de winnaars uitgereikt, voor zover deze aanwezig waren. De volledige uitslag kan men vinden in de najaar mededelingen 2016.

De Wierdense Vutterswedstrijd heeft in 2017 een nieuwe naam gekregen en heet nu Veteranen competitie. De winnaar van deze wedstrijden is geworden B.G. Nijenhuis met 74 punten. Op de tweede plaats eindigde J. Hobert; derde werd A.J. Smelt. De winnaars mochten een prijs in ontvangst nemen. De verdere uitslag kan men vinden in de najaar mededelingen 2016.

Pauze.

In de pauze kon men weer even bijpraten en zich tegoed doen aan enkele consumpties aangeboden door de vereniging.

  1. Bestuursverkiezing.

Reglementair aftredend waren de penningmeester, de heer R. van Oosterwijk en de wedstrijdleider de heer R. Meenderink. De beide heren hadden zich herkiesbaar gesteld voor een nieuwe driejarige periode. Er waren bij de secretaris geen tegenkandidaten binnengekomen. De beide heren werden dan ook, middels applaus met algehele stemmen herkozen.

De heer A. Schaddenhorst had zich herkiesbaar gesteld voor een nieuwe periode van een jaar. Ook voor deze functie waren geen tegenkandidaten binnengekomen De heer Schaddenhorst werd met algehele stemmen herkozen voor de termijn van een jaar.

  1. Verkiezing lid kascommissie.

Als nieuw lid van de kascommissie werd benoemd de heer R. Bremmer. De heer J. van Nuenen was aftredend en werd door de voorzitter bedankt voor zijn bewezen diensten.

De kascommissie bestaat nu uit de heren P. Stobbe en K. Smit. Reserve is de heer R. Bremmer.  

  1. Vaststelling contributie 2018.

In 2017 wordt de handelsvergoeding van € 1,-- per verkochte VISpas niet meer door Sportvisserij Nederland aan de verenigingen uitgekeerd. Dit is een verkapte verhoging van € 1,-- per aangesloten lid. Ook is er een lichte verhoging geweest van de afdracht aan Sportvisserij Oost Nederland. Het bestuur stelt voor om de contributie voor het jaar 2018 licht te gaan verhogen met € 2,-- per senioren lid.  

De contributie komt er dan als volgt uit te zien:

-   De contributie voor leden vanaf 18 jaar wordt dan € 38,50

-   De contributie voor leden die volledig zijn afgekeurd en daardoor een uitkering ontvangen, leden die

    65 jaar of ouder zijn, voor echtgenotes van leden en voor leden van 14 t/m 17 jaar te verhogen naar

     € 34,50.

 -   de contributie voor jeugdleden tot en met 13 jaar te handhaven op € 12,--

Seniorleden die ons hebben gemachtigd krijgen een korting van  € 2,-- op het lidmaatschap. De jeugdleden krijgen bij machtiging een korting van € 1,--.

Het inschrijfgeld voor nieuwe seniorleden blijft gelijk en is € 4,00 , voor jeugdleden is deze € 1,00.  

  1. Vaststelling wedstrijdkalender en wedstrijdreglement.

Ook in 2017 is de zomer – en najaar competitie in elkaar geschoven. Hierdoor ontstaat een verlengde zomercompetitie van 16 wedstrijden. Van de eindresultaten bij de zomercompetitie worden de vier slechtst behaalde resultaten afgetrokken. Er worden prijzen uitgereikt voor het eindklassement en individuele prijzen per wedstrijd. De wedstrijden en het reglement stonden in de najaar mededelingen van 2016 en waren ook te vinden op onze website. De laatste twee wedstrijden worden op een zaterdag morgen gevist. Ook voor 2017 stelt het bestuur voor om de hengelkeuze vrij te laten bij de zomercompetitie. Er gelden dus geen beperkingen t.a.v. hengeltype en hengellengte.

Het inschrijfgeld voor de zomercompetitie bedraagt € 24,00 voor alle wedstrijden. Dit bedrag graag in één keer betalen bij de eerste wedstrijd. Betaling in 2 termijnen is ook mogelijk.  . Het telefoonnummer van de wedstrijdleider staat op het reglement, deze kan men bellen om een verhindering door te geven of voor inlichtingen. Het is verboden om van te voren te voeren, ook geen paar maden in het water gooien. Er wordt in 2017 alleen punten gegeven voor het totale gewicht van de gevangen vis.

Voor de wedstrijden van de veteranen competitie tellen de drie beste wedstrijden mee voor het eindklassement. Voor de wedstrijden om de Wierdense Vijverbokaal telt de slechtste wedstrijd niet mee voor het eindklassement. Het wedstrijdreglement, staande op de achterzijde van het wedstrijdprogramma wordt verder ongewijzigd goedgekeurd en vastgesteld.

Om in 2018 meer deelnemers aan de waterkant te krijgen worden er minder wedstrijden gevist. Te denken aan 12 of 13 wedstrijden.  Men hoeft dan niet elke maandagavond meer te vissen.  Ook wordt als proef enkele wedstrijden op een zondagmorgen gevist. Suggestie zijn welkom.

Wij zijn nog steeds op zoek naar goed viswater in de buurt om er wedstrijden te houden. Wanneer iemand iets leuks weet dan graag even bericht naar de wedstrijdleider of een van de bestuursleden. In 2017 wordt er ook weer een tocht gehouden naar de Overijsselse Vecht bij Dalfsen. De forellenwedstrijd wordt dit jaar gehouden in de Beerzerkoel’n te Beerzerveld.  

  1. Website.

Wij zijn op dit moment druk bezig met het vernieuwen van onze website. De nieuwe dingen worden op de site gezet door de Jan Joost Vlaanderen. Deze beheert ook de website voor onze vereniging. Nog niet alles is verwerkt. Er moeten nog foto’s op de site worden gezet. Mocht men stukjes hebben voor de site dan kan men deze digitaal aanleveren bij  F. Knol, R. van Oosterwijk of de secretaris B.G. Nijenhuis.  

  1. Werkzaamheden en controle vijvers.

De heer J. van Nuenen ruimt ook in 2017 weer het zwerfvuil op langs de diverse vijvers.

De diverse vijvers worden eenmaal in de twee maanden bemonsterd door de heer N. Wiggers.

Om visles in de schaatsvijver te kunnen geven moeten er visplaatsen in het riet worden gemaakt. Bij aanvang van de werkzaamheden zal dit door de secretaris worden doorgegeven aan de BOA, de heer J. Karels. Het Waterschap heeft in het najaar zoveel mogelijk riet rondom de vijvers gemaaid en  afgevoerd. Het is noodzakelijk om te blijven maaien want anders groeien de vijvers geleidelijk aan dicht.

In de Weustevijver is de zomer niet meer te vissen, deze vijver groeit zo langzamerhand helemaal dicht. Wij zullen het waterschap vragen of hier in het najaar weer met de maaiboot kan worden gemaaid. Ook gaan we kijken of we hier weer graskarpers in uit kunnen zetten.

De controle langs de vijvers wordt in 2017 uitgevoerd door de  BOA, de heer J. Karels. Ook wordt er door onze eigen mensen gecontroleerd, dit zijn de heren R. Meenderink, G. Wiggers ,J. Bruins en J. van Oene. Op 6 juni wordt rond het clubgebouw gemaaid en al het zwefvuil langs de diverse vijvers opgeruimd. Aanvang van de werkzaamheden is 18.30 uur. Vrijwilligers zijn van harte welkom.  

In de Hooilandenvijver is een dode karper waargenomen.

Er staan geen of weinig prullebakken bij de vijvers. We gaan contact met de gemeente opnemen om hier wat aan te doen.

  1. Rondvraag.

-    Algemene opmerking: Om de visstand in de Hooilandenvijver te verbeteren zou het versatndig zijn om wat grote brasem uit te zetten. Het bestuur zal dit in de gaten houden en kijken wat er mogelijk is.

-    J. van Oenen: Hoe zit het met het tegeltje. G. Wiggers deelde mede dat dit op korte termijn geregeld gaat worden.

-    J. Bruins en H. berkenbosch vroegen of er kruiskarpers in de vijvers kunnen worden uitgezet. Er staat een bedrag op de begroting voor de aankoop van vis. Het bestuur gaat kijken wat mogelijk is.

Verder was er niets voor de rondvraag.

  1. Sluiting.

Om 22.00 uur sluit de voorzitter de vergadering en bedankt de aanwezigen voor hun inbreng. Graag zou hij zien dat er in de volgende Algemene Ledenvergadering meer leden aanwezig zullen zijn. Verder wenste hij iedereen een goed visseizoen toe met veel mooi weer en een goede vangst.

De secretaris

B.G. Nijenhuis